Un pulsoximetru este util pentru monitorizarea stării de sănătate în general dar și a capacității la efort în timpul antrenamentelor sau activităților fizice.
Dispozitive care odinioară se găseau în principal în spitale sunt acum utilizate pentru aplicaţii medicale casnice, precum şi pentru monitorizare fitness.
Analizează reacția organismului la efort
Dispozitivele de măsurare a pulsului au devenit ceva obișnuit, fiind incluse, de exemplu în ceasurile fitness. Dacă ești obișnuit cu un astfel de ceas fitness, folosirea unui pulsoximetru este următorul pas pentru a primi mai multe informații despre reacția organismului tău în condiții de efort. Concentrația de oxigen din sânge în timpul și la finalul unui antrenament este un indicator important pentru rezistența ta la efort.
Măsurarea ritmului cardiac și a nivelului de oxigen din sânge devin tot mai populare pentru monitorizarea stării generale de sănătate, dar și pentru a analiza eficiența antrenamentului. În acest scop poate fi folosit un pulsoximetru, care este acum disponibil ca dispozitiv medical casnic.
Toate pulsoximetrele prezentate pe acest site pot fi comandate pe magazinul online www.nextfarma.ro.
Comandă online Compară modele
Este util un pulsoximetru în sălile de sport?
Răspunsul este da! Un pulsoximetru poate dezvălui informații importante despre capacitatea de efort a sportivi de performanță și amatori deopotrivă atunci când este folosit în timpul antrenamentelor avansate, precum și în timpul exerciții fizice obișnuite.
Deoarece funcția principală a unui pulsoximetru este să monitorizeze nivelul oxigenului din sânge, atleții pot alege să utilizeze acest dispozitiv în timpul antrenamentelor solicitante. Anduranța, viteza și eficiența sunt obiective importante pentru un atlet, iar menținerea unui nivel optim de oxigen îmbunătățește drastic performanțele generale ale unui sportiv.
... dar în aer liber?
De asemenea, pentru exerciții la altitudini ridicate, ar fi recomandat să adaugi un pulsoximetru în rândul aparatelor pe care le folosești. Purtarea unui dispozitiv care măsoară nivelul oxigenului din sânge în timp ce desfășori activități precum hiking sau alpinism te ajută să eviți hipoxemia.
Oximetria
Oximetria reprezintă măsurarea saturaţiei oxigenului în sânge, uzual reprezentată în procente. Saturația de oxigen din sânge este măsurată prin examinarea hemoglobinei, care este pigmentul purtător de oxigen al celulelor roşii ale sângelui, ce oferă culoare sângelui şi serveşte la transportul oxigenului către ţesuturi. Oximetria este o metodă relativ ieftină și foarte exactă, care îți oferă aproape instant datele pentru o măsurătoare.
Beneficiul utilizării unui pulsoximetru în scopuri medicale, pentru a monitoriza pacienții care suferă de astm, emfizem, boli pulmonare obstructive cronice și alte probleme respiratorii, este evident.